Category Retete peste
-
Plachie de crap
29 mai 2014 Retete peste
-
Plachie de crap, ingrediente:
- 1,5 Kg crap,
- 1,5 Kg ceapa,
- 30 g usturoi,
- 300 ml zeama de peste,
- 100 ml bulion de rosii,
- 2-3 g piper boabe,
- 1 g foi de dafin,
- 150 ml ulei,
- 100 ml vin rosu,
- 1 g cimbru,
- otet,
- patrunjel,
- 400 g rosii,
- sare.
Crapul se curata de solzi, se scot intestinele, se spala bine cu apa rece, se taie in felii ce se prajesc pe jumatate in ulei incins bine. Se scoate pestele si in uleiul ramas se caleste ceapa curatata si taiata marunt, dupa care se adauga usturoiul curatat si pisat. Se stinge cu bulionul de rosii indoit cu vin si zeama de peste, dupa care se adauga piperul boabe, foile de dafin, cimbrul, sarea si otetul dupa gust...
Read More