Category Retete rapide

Manatarci la tigaie

28 mai 2018 Retete rapide  No comments

Manatarci la tigaie, ingrediente:

  • 1 kg manatarci proaspete,
  • 50 g unt,
  • 4-5 linguri ulei masline,
  • 5-6 catei usturoi,
  • patrunjel verde,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Manatarci(hribi) la tigaie

Manatarcile se curata foarte bine evitand pe cat posibil folosirea excesiva a apei, apoi le vom taia in suvite de 2-3 cm, inclusiv coditele. Intr-o tigaie incapatoare incingem uleiul si adaugam untul amestecand pentru a favoriza topirea rapida. SE VA FOLOSI TEMPERATURA MINIMA. Dupa care adaugam manatarcile taiate anterior si le lasam sa fiarba in suc propriu pana se elimina toate lichidele continute, dupa care adaugam dupa gust sare si piper. In momentul in care manatarcile incep sa se prajasca punem si usturoiul pisat sau tocat marunt si le mai lasam la foc circa 5-10 minute...

Read More

Ciuperci cu bacon

31 octombrie 2014 Retete rapide  No comments

 

Ciuperci cu bacon, ingrediente:

Ciuperci cu bacon

  • 1,5 kg ciuperci Champignon,
  • 50 g unt,
  • 2 bucati ceapa,
  • 200 g bacon feliat subtire,
  • sare,
  • piper.

Se curata ciupercile de pielita si de picioruse, se spala bine cu apa rece si se taie cubulete potrivite. Ceapa o curatam, spalam si o tocam marunt, Intr-o tigaie mai incapatoare sau un oak punem untul si il incintam (foarte important, foc potrivit), dupa care adaugam ceapa tocata marunt si amestecam pana cand devine aurie, atunci punem peste si ciupercile taiate cubulete si amestecam din cand in cand. Atunci cand apa lasata de ciuperci sa evaporat taiem cu foarfeca de bucatarie baconul deasupra. Adaugam sare si piper dupa gust. Pofta buna!

Read More

Urzici cu usturoi

23 februarie 2014 Retete rapide  No comments

 

Urzici cu usturoi, ingrediente:

Urzici cu usturoi

  • 1000g urzici,
  • 50g faina alba,
  • 30g sare,
  • 2 linguri untura,
  • 30-50g usturoi,
  • 1g piper negru.

Urzicile trebuie sa fie proaspete, se curata de codite, se spala bine in mai multe ape, cu apa rece, dupa care se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte indeajuns se scot si se strecoara printr-o sita rara, pantru a inlatura surplusul de apa. Intr-o cratita punem untura la incins si atunci cand este destul de incinsa se adauga faina si se stinge cu zeama de urzici. In continuare adaugam cu atentie piureul de urzici amestecand incontinuu. Se dau cateva clocote pentru omogenizare. Se serveste , dupa preferinta cu mujdei de usturoi si mamaliguta rece. Pofta buna!

Read More

Frigarui de rinichi

19 februarie 2014 Retete rapide  No comments

 

Frigarui de rinichi, ingrediente:

Frigarui de rinichi

  • 600 g rinichi,
  • 150 g slanina,
  • 100 ml lapte,
  • piper,
  • sare,
  • patrunjel frunze.

Se spala bine cu apa rece rinichi, apoi se curata de pielite si de grasime, ii taiem pe lung, ii clatim din nou, dupa care ii oparim. Se pun rinichii opariti in lapte, aproximativ o jumatate de ora, dupa care ii scoatem si ii stergem foarte bine cu hartie de bucatarie si ii taiem bucatele de 3-5 cm. Slanina se curata si se taie in felii subtiri tot de 3-5 cm. Se pun pe betisoarele de frigarui alternand o bucata de rinichi, o bucata de slanina. Se rumenesc la gratar sau la foc iute intorcand frigaruia pe toate partile. Se da cu sare si piper dupa gust. Se spala bine patrunjelul si se toaca marunt...

Read More

Margarete cu branza

10 decembrie 2012 Retete rapide  No comments

 

Margarete cu branza, ingrediente:

Margarete cu branza

 

  • 4 felii franzela de 2 cm grosime ,
  • 200 ml lapte,
  • 4 oua,
  • 50 g cascaval sau parmezan ras,
  • 50 g unt sau untdelemn,
  • 50 ml smantana.

Feliile de franzela, asezate intr-o cratita se stropesc cu tot laptele putin caldut, intorcandu-se pe ambele parti pana cand il absorb; apoi,se pun intr-un vas termorezistent bine uns cu unt sau untdelemn.Se face cate un cuib in mijlocul fiecarei felii (apasind cu dosul unei linguri), in care se sparge cate un ou; se presara cu parmezan si se pun bucatele de unt pe fiecare felie.Vasul se introduce in cuptorul fierbinte, cu 10-15 minute inainte de servire, ca sa se coaguleze ouale si sa se rumeneasca putin deasupra. Cand se scot din cuptor se imparte smantana pe fiecare felie. Se servesc fierbinti .

Read More

Omleta cu creier

3 decembrie 2012 Retete rapide  No comments

Omleta cu creier
Omleta cu creier

5-6 oua, 100 g creier, o ceapa mica, 25 g unt sau o lingura de 
untdelemn, sare, piper, patrunjel. 

Intr-o craticioara, ceapa taiata marunt se caleste un minut,in unt sau untdelemn. Se adauga creierul de porc sau vitel, taiat în felii de 1 cm grosime si care se vor aseza peste ceapa si se vor cali cate 5 min pe fiecare
parte, la foc mijlociu, ca sa nu se arda ceapa. Se trage apoi cratita de pe foc,se presara creierul cu un varf de lingurita cu sare, un varf de cutit cu piper si patrunjel taiat marunt si se lasa la cald pe un vas cu apa fierbinte pana se pregateste omleta. Creierul se rastoarna peste omleta, aceasta se impatureste in doua si se serveste fierbinte, presarata cu putina branza.

Read More