-
Rosii umplute cu ciuperci
10 martie 2012 Legume
-
Rosii umplute cu ciuperci12 roşii mijlocii, 250 g ciuperci, 2 cepe, 2 linguri ulei, 1 linguriţă bulion de ardei, 1 căţel de usturoi, 1 lingură pesmet, 1 linguriţă zahăr, sare, piper.Se aleg roşii netede, rotunde şi potrivit de mari. Se taie un căpăcel în partea unde a fost codiţa, se scot miezul şi seminţele cu grijă, ca să nu se spargă roşiile, şi se pun cu gura în jos, să se scurgă. Se lasă să se scurga. Se prăjeşte în ulei ceapa tocată mărunt. Se spală ciupercile, şi după ce se îndepărtează vârful piciorului, se toacă mărunt. Se pun în uleiul cu ceapă, se adaugă sare, piper. Se amestecă şi când ciupercile încep să se moaie, se adaugă o linguriţă de bulion de ardei, usturoiul sfărâmat, o lingură bună de pesmet şi puţină apă. Se amestecă pe foc până când compoziţia devine destul de groasă. Se umplu roşiile şi se presară pesmet. Se pun la cuptor cu o lingură de ulei şi puţin bulion de roşii subţiat; se amestecă cu o linguriţă de zahăr. Se servesc reci. În loc de ulei se pot pregăti cu unt, dar se servesc calde.
Leave a reply