Sarmale in foi de vita

20 ianuarie 2012 Diverse  No comments

Sarmale in  foi de vita


250 g foi de viţă; celelalte cantităţi sunt aceleaşi ca pentru “Sarmale cu varză dulce”;  în plus o ceaşcă de smântână sau de iaurt.

Se opăresc frunzele şi se fac apoi sarmale la fel ca sarmalele de varză, de preferinţă din carne de miel sau de viţel. Se aşază în cratiţă, se adaugă untură şi puţină apă şi se lasă să fiarbă încet pe maşină. Când sunt aproape gata, se toamă 2 — 3 linguri de borş amestecăt cu puţin bulion de roşii, se potrivesc de sare şi se dau o jumătate de oră la cuptor (borşul nu se pune de la început, deoarece întăreşte frunzele de viţă care devin neplăcute la mâncat). Se servesc la masă cu smântână sau cu iaurt.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.