-
Sos tomate
12 septembrie 2014 Mancaruri cu carne
-
Sos tomate, ingrediente:
- 1 kg carne porc,
- 1 kg bulion,
- 500 ml bere,
- 100 ml ulei,
- o ceapa mica,
- 3 graunti usturoi,
- piper,
- oregano,
- sare.
Punem la fiert intr-un vas bulionul cu putin zahar, cand incepe sa fiarba adaugam ulei, ceapa curatata si tocata marunt, dupa care punem si 2 graunti de usturoi pisat si fierbem, amestecand incontinuu pentru a nu se prinde, pana cand sosul obtinut capata o consistenta mare si o culoare rosu-maroniu. Separat canea de porc o spalam in apa rece si o taiem cubulete; intr-o tigaie mai mare incingem putin ulei si punem carnea taiata cubulete, la prajit; atunci cand carnea este aproape gata turnam berea peste si o lasam sa fiarba pana scade. Atunci cand berea a scazut adaugam sosul preparat si fierbem in continuare la foc mic, adaugand sare si piper dupa gust. Cand sosul sa omogenizat si este gata adaugam un graunte de usturoi pisat si presaram deasupra oregano amestecand. Pofta buna!
Leave a reply