Tocana de vitel

23 ianuarie 2012 Diverse  No comments

Tocana de vitel




1 kg carne, 1 lingură untură, 1 ceapă, 1 linguriţă făină, 1 păhărel vin, 2 — 3 ceşti zeamă de carne, 1 lingură bulion, 1 căţel de usturoi, sare, piper.

            Se taie carnea de viţel în bucăţi potrivite. Se pun într-o cratiţă să se prăjească cu o lingură de untură. Se adaugă o ceapă tăiată mărunt şi o lingură de făină. Când făina s-a îngălbenit, se toarnă încetul cu încetul vinul şi zeama de carne. Se adaugă bulionul de roşii, un căţel de usturoi sfărâmat, sare, piper. Se acoperă, se dă la cuptor să fiarbă la foc potrivit o oră şi jumătate. Mâncarea trebuie să fie scăzută. Se serveşte cu garnitură de pâine prăjită în unt.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.