-
Urzici cu usturoi
23 februarie 2014 Retete rapide
-
Urzici cu usturoi, ingrediente:
- 1000g urzici,
- 50g faina alba,
- 30g sare,
- 2 linguri untura,
- 30-50g usturoi,
- 1g piper negru.
Urzicile trebuie sa fie proaspete, se curata de codite, se spala bine in mai multe ape, cu apa rece, dupa care se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierte indeajuns se scot si se strecoara printr-o sita rara, pantru a inlatura surplusul de apa. Intr-o cratita punem untura la incins si atunci cand este destul de incinsa se adauga faina si se stinge cu zeama de urzici. In continuare adaugam cu atentie piureul de urzici amestecand incontinuu. Se dau cateva clocote pentru omogenizare. Se serveste , dupa preferinta cu mujdei de usturoi si mamaliguta rece. Pofta buna!
Leave a reply