Varza de Bruxelles cu unt

12 martie 2012 Legume  No comments

Varza de Bruxelles cu unt

1 kg varză, 2 linguri unt, sare.
Se alege varza cât mai mică, dearece aceasta este tânără. Se curăţă de frunzele galbene, se spală în mai multe ape şi se pun la fiert în apă clocotită, care trebuie să le acopere , bine. Se pune sare. Se ţin să fiarbă descoperit, la foc iute un sfert de oră. Se scurg, se pun într-o cratiţă cu o lingură de unt şi se mai ţin un sfert de oră, până ce le pătrunde untul. Se mişcă cratiţa ca să nu se prindă pe fund. Înainte de a servi se mai adaugă 2 — 3 bucăţele mici de unt proaspăt.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.