Vinete portugheze

10 martie 2012 Legume  No comments

Vinete portugheze



4 vinete mijlocii, 150 g brânză, 2 linguri făină, 2 linguri untură, 2 cepe, 500 g roşii, 1 fir de usturoi, cimbru, dafin, sare, piper, 1 linguriţă zahăr, 1 lingură unt, 1 linguriţă pesmet.

Se aleg vinete mijlocii, se taie felii de 1 cm grosime. Se opăresc, se scurg, se sărează şi se pun pe un fund de lemn să stea 20 de minute cu un teasc deasupra. Separat se înfierbântă o lingură de unt în care se prăjesc cepele tăiate mărunt. Se adaugă roşiile tăiate în două, un fir de usturoi, cimbru, frunză de dafin, sare, piper, şi zahăr. Se lasă să fiarbă înăbuşit o jumătate de oră, până ce sosul se îngroaşă. Se şterg feliile de vinete, se dau prin făină şi se prăjesc în untură. Se trece sosul prin sită, se pun câteva linguri pe fundul unei forme rezistente la foc, iar deasupra câteva feliuţe subţiri de brânză albă (telemea). Se aşază apoi feliile de vinete, se repetă din nou punând sos, felii de brânză şi apoi vinete. Când totul este aşezat, se toarnă deasupra sosul care a mai rămas, se presară brânză rasă amestecată cu pesmet, se stropeşte cu unt, se dă la cuptor, la foc iute. Se servesc în formă.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.